top of page

Inclusiviteit bij de Kyokushin Fight Academy: Verrijking door Diverse Martial Arts Achtergronden

Bij de Kyokushin Fight Academy streven we naar meer dan alleen het onderwijzen van Kyokushin Karate. We geloven dat het leren van verschillende martial arts stijlen onze technische vaardigheden en geestelijke groei verrijkt. Binnen onze dojo geven we karatelessen, maar wat ons echt onderscheidt, is de inclusiviteit van leraren met diverse martial arts achtergronden die zelf Kyokushin Karate beoefenen.


Onze leden hebben een schat aan ervaring uit verschillende vechtstijlen. We hebben binnen onze dojo een 2e dan Gojukai Karate, een 1e dan Judoka, een 2e kyu Shotokan Karate en een 1e kyu Taekwondoka. Hoewel ze nu allemaal Kyokushin Karate beoefenen, brengen ze elk unieke inzichten en technieken mee uit hun oorspronkelijke vechtsporten.

Wat onze sportschool uniek maakt, is onze benadering van inclusiviteit. In tegenstelling tot wat je vaak bij andere dojo’s ziet, waar leraren met een andere achtergrond vaak achteraan moeten beginnen, erkennen en waarderen wij hun expertise vanaf het begin. Bij ons zitten deze ervaren vechtsporters vooraan in de dojo, waar ze de erkenning krijgen die ze verdienen. Dit is niet alleen om hun vaardigheden te erkennen, maar ook om een voorbeeld te stellen voor al onze studenten.


Wij geloven dat iedere vechtsport iets waardevols te bieden heeft. Onze 2e dan Gojukai Karate-instructeur brengt de rijke traditie en nauwkeurige technieken van het Gojukai mee. Onze 1e dan Judoka en tevens ook ons oudste karateka (Theo Gootjes, 76 jaar!) introduceert onze studenten in de wereld van worpen en grondtechnieken. De 2e kyu Shotokan Karate leraar voegt de filosofie en precieze stoten van Shotokan toe, terwijl onze 1e kyu Taekwondoka de dynamische trappen en flexibiliteit van Taekwondo binnenbrengt.

Daarnaast hebben we binnen onze dojo drie 1e graads zwarte banders in Kyokushin Karate, evenals drie 1e kyu’s en één 2e kyu’s. Deze diversiteit aan graden en ervaringen zorgt ervoor dat onze studenten kunnen leren van een breed scala aan technieken en inzichten, waardoor hun eigen ontwikkeling in Kyokushin Karate wordt verrijkt.


Door deze verschillende stijlen en graden te integreren, creëren we een leeromgeving waar respect, veelzijdigheid en continue groei centraal staan. Onze dojo is een plek waar we niet alleen leren om beter te vechten, maar ook om te begrijpen en te respecteren wat elke vechtsport uniek maakt.


Bij de Kyokushin Fight Academy zijn we trots op onze inclusieve benadering. We zien de diversiteit van stijlen en leraren niet als een obstakel, maar als een kans om te groeien en te excelleren binnen Kyokushin Karate. We nodigen iedereen uit om deel uit te maken van onze gemeenschap en te ervaren hoe het is om te leren van de besten uit verschillende vechtsportdisciplines, terwijl we samen Kyokushin Karate beoefenen.


Kom en ervaar de unieke leeromgeving bij de Kyokushin Fight Academy, waar iedere vechtsportstijl een plek heeft en waar elke leraar de erkenning krijgt die ze verdienen. Samen kunnen we leren, groeien en sterker worden.


Osu,

Namens het bestuur van de Kyokushin Fight Academy

Vijay Nanhoe
17 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page