top of page

Een gezonde geest in een gezond lichaam: tips voor het behalen van je sportieve voornemens!

Het is nu 1 januari, het nieuwe jaar is begonnen en voor velen van ons is dit het moment om nieuwe voornemens te maken. Misschien heb je als doel om meer te gaan bewegen, af te vallen of een specifieke sport te beoefenen. Hoe zorg je er echter voor dat je deze voornemens ook daadwerkelijk behaalt?

  1. Maak haalbare doelen. Het is belangrijk om realistische doelen te stellen. Als je bijvoorbeeld nooit hebt gefietst en je wilt in het nieuwe jaar een marathon gaan fietsen, is dat misschien wat te ambitieus. Maak in plaats daarvan kleinere doelen die bij je passen en waar je comfortabel mee bent. Zo kan je bijvoorbeeld doelen maken om een bepaald aantal keer per week te gaan fietsen of om steeds langere afstanden te gaan fietsen.

  2. Maak een plan. Als je weet wat je wilt bereiken, is het belangrijk om een plan te maken om daar te komen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een specifiek trainingsschema opstelt of dat je afspraken maakt met een sportmaatje om samen te gaan sporten. Zo hou je jezelf gemotiveerd en blijf je op koers.

  3. Blijf gemotiveerd. Het is normaal dat je soms wat minder gemotiveerd bent om te gaan sporten. Probeer dan toch te blijven bewegen, zelfs als het minder is dan wat je had gepland. Zo blijf je in beweging en bouw je aan een gezonde gewoonte. Daarnaast kan het ook helpen om af en toe een nieuwe uitdaging aan te gaan, bijvoorbeeld door een nieuwe sport te proberen of door mee te doen aan een wedstrijd. Zo blijf je gemotiveerd en geïnteresseerd.

  4. Zoek hulp. Als je het moeilijk vindt om je sportieve voornemens te behalen, kan het helpen om hulp te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van een sportcoach of een personal trainer, maar ook een sportmaatje kan je helpen om gemotiveerd te blijven.

Het behalen van sportieve voornemens is niet altijd gemakkelijk, maar door haalbare doelen te stellen, een plan te maken, gemotiveerd te blijven en hulp te zoeken waar nodig, kun je succesvol zijn in het behalen van je doelen. Wij wensen je veel succes en plezier met het behalen van al je sportieve voornemens in het nieuwe jaar!


"Het enige wat je nodig hebt om succesvol te zijn, is het geloof dat je het kunt" - Arnold Schwarzenegger"


22 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page