top of page

Kyokushin Fight Academy Imponeert op de Cetradex Itachi Open 2023

Sommelsdijk, Nederland - Afgelopen weekend stond de Kyokushin Fight Academy in de schijnwerpers tijdens de Cetradex Itachi Open. Dit toernooi, gehouden in Sommelsdijk, trok maar liefst circa 280 deelnemers van hoog niveau, waaronder vertegenwoordigers uit landen als België, Frankrijk en Israël. De Kyokushin Fight Academy stuurde een trotse delegatie van vier vechters o.l.v. coaches Vijay en Koeskoemar Nanhoe om de eer van hun sportschool te verdedigen.


De opening van het toernooi werd verzorgd door Ross Jones, een doorgewinterde vechter met een indrukwekkend verleden van overwinningen. Hij heeft tot nu toe alle toernooien op zijn naam weten te zetten! Zijn dominantie was opnieuw duidelijk zichtbaar, want hij vocht drie partijen en won ze allemaal, met recht de ware kampioen van dit toernooi.


De volgende die de mat mocht betreden was Djurre Vermeij, eveneens een ervaren winnaar. Hij doorstond twee zware gevechten en verdiende zijn plek in de finale met een verbluffende hoge trap naar het hoofd die hem de overwinning opleverde in zijn eerste gevecht. De finale was een intense strijd, maar helaas viel de beslissing in het voordeel van zijn tegenstander, die net wat dominanter bleek. Djurre mag terug kijken op een toernooi vol gedenkwaardige momenten om trots op te zijn.


Angel Nanhoe, een internationale vechter die recentelijk zilver en brons won op de Europese kampioenschappen in Polen, betrad eveneens de arena. Ze stond tegenover de huidige Nederlands kampioene (Dutch Open 2023) in haar eerste gevecht, dat na een zware strijd en een verlenging in haar voordeel werd beslist. Angel ging door naar de tweede partij. Helaas kon ze in de tweede partij, ondanks het scoren van een waza-ari met een krachtige hoge trap naar het hoofd, niet tot winst komen vanwege eerdere handblessures. Ze is vastberaden om in de toekomst weer te schitteren en het goud op haar naam te zetten.


Als laatste was het de beurt aan Kishan Nanhoe, bronzen winnaar op het EK in Polen en een winnaar van talloze nationale toernooien. In een grote poule kreeg Kishan maar liefst drie keer de kans om te schitteren. En dat deed hij met verve, door zowel de kwartfinale, halve finale als finale te winnen, waarmee hij zichzelf tot kampioen van het toernooi kroonde.


De Kyokushin Fight Academy is trots op al haar vechters, die nu hun verbeterpunten kennen en vastbesloten zijn om hard te werken in de aanloop naar de volgende toernooien, de Yujin Cup en de Waterpoort Cup. Op dit toernooi behaalden ze een respectabele 8e plaats van de 37 dojo's, een opmerkelijke prestatie gezien hun relatief korte bestaan van iets meer dan 3 jaar. De toekomst belooft nog meer glorie.


Heeft u interesse in een proefles karate bij ons? Dat kan! Neem contact met ons op via een berichtje of bel naar 0624892666. Wie weet verwelkomen we u binnenkort in onze dojo in sporthal de Akkers! Bovendien werken we samen met scholen, dus als u als bestuurder leest en interesse heeft in een karateclinic voor uw school of klas, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via contact@kyokushinfightacademy.nl.
Afbeelding 1: Top atleten van de Kyokushin Fight Academy. Vlnr: Ross Jones, Angel Nanhoe, Djurre Vermeij, Kishan Nanhoe
54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page