top of page

Beleid van de Kyokushin Fight Academy: Waarborging van Veiligheid en Plezier

Bijgewerkt op: 15 jun.

Bij de Kyokushin Fight Academy draait sporten niet alleen om fysieke fitheid en vaardigheden, maar ook om plezier en voldoening. Het is echter onvermijdelijk dat de intense emoties die bij sport komen kijken soms leiden tot onsportief of ongewenst gedrag. Om ervoor te zorgen dat onze dojo een veilige en plezierige plek blijft voor iedereen, hebben wij een uitgebreid beleid opgesteld. Dit beleid omvat anti-pest maatregelen, een gedragscode voor vrijwilligers, een intentieverklaring tegen seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag, en de aanstelling van een vertrouwenspersoon. In deze blogpost bespreken we deze belangrijke onderdelen van ons beleid.


1. Anti-Pest Beleid

Pesten is een wijdverspreid probleem in onze samenleving en kan grote gevolgen hebben voor het welzijn van individuen. Bij de Kyokushin Fight Academy erkennen we dit probleem en hebben we een gedetailleerd anti-pest beleid ontwikkeld om pestgedrag te voorkomen en aan te pakken. Het beleid biedt het duidelijke richtlijnen en stappen om pestgedrag te melden en te bestrijden. Ons anti-pest beleid kan hier gedownload worden.


2. Intentieverklaring Tegen Ongewenst Gedrag

Om een veilig en respectvol klimaat binnen onze dojo te waarborgen, hebben we een intentieverklaring tegen ongewenst gedrag opgesteld. Deze verklaring maakt (seksuele) intimidatie en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar. Door dit beleid minimaliseren we het risico op incidenten en zorgen voor een adequate afhandeling als deze zich toch voordoen. De volledige intentieverklaring kan hier worden geraadpleegd.


3. Gedragscode voor Vrijwilligers

Het contact tussen trainers en minderjarige leden vereist bijzondere aandacht. Wat voor het ene kind acceptabel is, kan voor het andere oncomfortabel zijn. Daarom hebben we een gedragscode voor vrijwilligers opgesteld die bijdraagt aan een open, transparante en veilige omgeving voor zowel kinderen als vrijwilligers. Deze gedragscode beschrijft duidelijke regels voor acceptabel gedrag en de aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De gedragscode is hier beschikbaar voor iedereen.


4. Vertrouwenspersoon

Bij de Kyokushin Fight Academy streven we naar een veilige en plezierige sportomgeving voor al onze leden. Als onderdeel van ons beleid hebben we een vertrouwenspersoon aangesteld die beschikbaar is voor hulp bij zaken als pesten, conflicten, discriminatie en seksuele intimidatie. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor en geeft advies over mogelijke vervolgstappen. Klik hier voor meer informatie over de vertrouwenspersoon.


Door deze maatregelen te implementeren, zorgen we ervoor dat de Kyokushin Fight Academy een plek blijft waar iedereen zich veilig, gerespecteerd en gewaardeerd voelt. We moedigen alle leden en vrijwilligers aan om actief bij te dragen aan een positieve en ondersteunende sfeer binnen onze dojo. Samen kunnen we ervoor zorgen dat sporten bij de Kyokushin Fight Academy een bron van plezier en voldoening blijft voor iedereen.

Voor vragen of meer informatie over ons beleid, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen werken we aan een veilige en prettige sportomgeving.65 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page